İSTANBUL BAHÇELİEVLER İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı

29 Haziran Pazartesi konuğumuz Aydın Üniversites Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Sedat AYBAR
2020 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı

2020 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında instagram canlı yayın programımızda "Koronavirüs Salgınının Dünya ve Türkiye Ekonomisine Etkileri" konulu sunumu ile İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Öğr. Üyesi Prof. Dr. A. Sedat AYBAR' ı konuk ediyoruz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İktisat Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Sedat Aybar, yüksek lisans ve doktora derecelerini Londra Üniversitesi SOAS'dan almıştır.

1996'da, İngiltere, Denizaşırı Ülkeler Kalkınma Örgütü (ODI) için 'Sahra-altı Afrika'yaYatırım Yapan Kurumsal Yatırımcıların Finansal Yatırım Kararlarının İncelenmesi' projesinde danışmanlık yapan Aybar, 1997-2008 yılları arasında Güney Afrika Cumhuriyeti, Landbank (Ziraat Bankası) Yönetim Kurulu Başkanına, bankanın yeniden yapılandırılması konusunda danışmanlık vermiş; Güney Afrika Cumhuriyeti'nde "Gerçekler ve Yeniden Barışma Konseyi" tarafından görevlendirilen Banka İzleme Komisyonunda danışmanlık yapmıştır.

IMF'de çalışan 1200 uzman iktisatçıya yönelik eğitim programı ve audio-vizyon programlarının hazırlanması projesinde araştırmacı olan Aybar, Etiyopya MerkezBankası çalışanlarına yönelik, Birleşmiş Milletler tarafından finanse edilen Açık Piyasa İşlemleri konusunda eğitim programı ve uygulama rehberi hazırlanması projesinde görevalmış; 2005 yılında Moldova Merkez Bankasına finansal reform ile ilgili danışmanlık vermiştir.

Londra Üniversitesi ile birlikte Asya Kalkınma Bankası (ADB) tarafından yürütülen Azerbaycan sürdürülebilir iktisadi büyüme stratejisi için teknik kapasite yardımı projesi ileUNDP tarafından Özbekistan Cumhuriyeti için yürütülen Milenyum Kalkınma Hedefleri çerçevesinde, yoksulluk yanlısı makro-ekonomik politika stratejileri geliştirme projesinde görev alan Aybar, UNDP'ye Azerbaycan, Gümrük ve Sınır Geçişleri ve Serbest TicaretBölgeleri Konusunda danışmanlık yapmıştır.

 

28-06-2020

Kadir Has Üniversitesinde Yardımcı Doçent ve Doçentlik yapan , halihazırda İstanbul Aydın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı olan Aybar 29 Haziran Pazartesi günü saat 19:00'da instagram kanalımızda canlı yayın konuğumuz olacak.

Şirinevler Mahallesi Barbaros Caddesi No11/4 Hükümet Konağı Kaymakamlık Kat 4 Bahçelievler / İSTANBUL - 0212 442 25 41 0212 442 25 42

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.