İSTANBUL BAHÇELİEVLER İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BAHÇELİEVLER AİLELİ OKUL İNOVASYON ZİRVESİ´NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

BAHÇELİEVLER AİLELİ OKUL İNOVASYON ZİRVESİ´NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen “Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

İstanbul Bahçelievler´deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul  Valisi Vasip Şahin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazıf Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Bahçelievler  Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın,  ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler , STK temsilcileri, tüm Türkiye’den okul aile birliği yöneticileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Aynı anda 5 farklı salonda iki oturum şeklinde gerçekleşen ve 2 gün boyunca süren zirvede “8 Başlık ve 8 Çözüm Önerisi” üzerinde sunumlar yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı konuşmada bir zamanlar dışlanan, ötekileştirilen imam hatip okullarının ve bu okul mezunlarının bugün Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verdiklerini hatırlattı. İnovasyonun en önemli kaynağının eğitim ve aile olduğunun altını çizerek yasaklayıcı bir zihniyetle çocuklarla doğru iletişim kurulamayacağına dile getiren Bakan Kaya, "Akıllı tabletlerin, sosyal medyanın çok kontrollü bir şekilde çocuklara kullandırılması gerektiğine inanıyorum. Evlatlarımız doğru kaynaklarla beslenmeli" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ailenin ve öğretmenin eğitimdeki rolüne değindiği konuşmasında, “İyi bir öğretmenin, işine âşık bir öğretmenin, öğrencisini evladı gibi gören bir öğretmenin yerini hiçbir şey tutamaz. Öğretmenlerimize de destek verelim, onların fiziki, ailevi, şahsi ihtiyaçlarına dair de projeler geliştirelim. O zaman gerçekten bir aile oluruz ve okul-aile birliğini kurmuş oluruz.” dedi.

“Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” son gün etkinliğine katılan Bilal Erdoğan sağlıklı bir okul aile birliği yapılanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Şimdi eğitimi okul denen bir kutunun içine soktuk. Eskiden hayatın her alanında eğitim olduğu düşünülürdü. O zaman öğretmen, idareci dışındaki eğitimin tarafı olan velinin de bir şekilde okulun içine girip oraya katkı sağlaması lazım.” dedi. Eğitimde herkes tarafından kabul edilen iki unsurdan birinin sınıf mevcudu, diğerinin de velinin eğitime katılması olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, velinin eğitime katıldığı okullarda eğitim kalitesinin yükseldiğinin de altını çizdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu’nun düzenlediği ve Türkiye’de ilk kez okul aile birliklerinin ele alındığı zirvede, Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde çalışmalar yapan imam hatip mezun derneklerinin temsilcileri de oturumlarda sunumlar yaparak, okul aile birliklerinin yapısını, çalışma alanlarını, projelerini ve yaygınlaştırmayı hedefledikleri örnekleri katılımcılarla paylaştılar.

OAB Komisyonu tarafından yapılan ve velilerin okula olan katkılarını ele alarak farkındalık oluşturmayı hedefleyen anketin değerlendirildiği oturuma MEB Müsteşarı  Doç.  Dr. Yusuf Tekin katılım gösterdi. Anket sonuçlarına dair fikirlerini ve çıkarımları dile getiren Tekin, “Bu anket sonuçlarına göre kendi adıma iki hususu üzerime vazife olarak aldım. Bunlardan birincisi; senede 2 kez yaptığımız veli toplantılarını okul aile birliklerinin sorumlulukları hakkında bilgilendirici veya seminer şeklinde eğitici bir hale dönüştürmek, diğeri ise okullardaki kütüphane ve laboratuvarların yetersiz veya işlevsiz olduğuna dair yapılan eleştiriler çerçevesinde yeni çalışmalar yapmak.” diye konuştu.

Katıldığı oturumda bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, eğitim konusuna parçacı yaklaşımla değil; bütüncül şekilde yaklaşarak umut edilen verimin elde edileceğini ifade etti. Yelkenci, “Eğitimin birbirinden ayrılmayacak şekilde üç farklı alandan oluştuğunu düşünüyorum. Akademik gelişim alanı, sosyal gelişim alanı ve manevi gelişim alanı. Çocuklarımız için bu zemini mutlaka oluşturmamız gerekir.” dedi. 

ÖNDER olarak Okul Aile Birlikleri’ni geçmişten itibaren önemsediklerini ifade ederek sözlerine başlayan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER OAB Komisyonu Başkanı Mehdi Barçın ve komisyon üyelerinin aktif çalışmaları sayesinde tüm Türkiye’deki imam hatip okullarında ve mezun derneklerinde okul aile birliklerinin önemine dair bir bilinç oluştuğunu belirtti. Bekiroğlu, “Okullarımızın bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerinin nasıl olması gerektiği konuşulacak. Aslında burada inovasyon devreye giriyor. Alışılmışın dışına çıkmaya, ezberleri bozmaya çalışacağız. Öğrenci odaklı bir sistemi konuşacağız. Günümüzde TEOG ve benzeri tartışmalar var. Belki de bu tartışmaların en önemli sebebi öğrenci odaklı olmaması. Öğrenci odaklı eğitim nasıl olacak bu konuyu ele alacağız. Kendi medeniyet değerlerimize yaslanarak eğitim modelimizi güncelleştirerek, modernleştirerek nasıl yapabilirizi konuşacağız. Zirveye bin 500 civarında katılım bekliyoruz. ” şeklinde konuştu.

 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM ) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Ailelere Yönelik Faaliyetler ve Veli Eğitimleri" konulu oturumunda sunum yaptı. KADEM´ le ilgili bilgi veren ve projelerini anlatan Yılmaz, KADEM´in sosyol, ekonomik, kültürel olarak kadının güçlenmesini hedefleyen bir kurum olduğunu söyledi. Yılmaz, kadının güçlü olması durumunda annenin güçlü olacağına ve güçlü nesiller yetiştireceğine inandıklarını vurgularak, şöyle devam etti: "KADEM olarak diğer sivil toplum örgütlerinden bizi ayıran yaklaşımlarımız var. Bu cinsiyet adaleti yaklaşımı. Kadın ve erkek arasındaki eşitlik yasal anlamda mevcut ve belirlenmiş. Anayasamız eşitlik ilkesine oturan bir anayasa. Ancak kadın ve erkek olarak farklı rollerin ve sorumlulukların olduğunu ve bu sorumlulukların kadın ve erkek arasında eşitlik ilkesi ile değil, adalet ilkesiyle yerine getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. " Okul ve aile konusuna değinen Yılmaz, annenin eğitiminin önemini anlattı. KADEM´de yetişkin eğitiminde 30 bine yakın kadını eğittiklerini ifade eden Yılmaz, okul aile birliklerinin çocukların eğitiminde öneminden bahsetti.

Aileli Okul İnovasyon Zirvesi boyunca katılımcılar Kızılay’ın kurmuş olduğu stantta kan bağışında bulundu. ÖNDER ve İHH işbirliğinde “İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor” sloganı ile yapılan katarakt ameliyatı bağışı projesine dair fotoğrafların da sergilendiği zirvede katılımcılar bağışta bulundular.

12 yıldır öğretmenlik yapan görme engelli Murat Temel´e uygulamış olduğu" Erdemliler Projesi" için hediye tablo takdim edildi. Zirve, katılımcılara hediye ve plaket verilmesinin ardından sona erdi.

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-201702-10-2017 02-10-201702-10-2017 02-10-201702-10-2017 02-10-201702-10-2017 02-10-201702-10-201702-10-2017

02-10-201702-10-201702-10-201702-10-201702-10-2017

 

 

 

 

 

 

 

Şirinevler Mahallesi Barbaros Caddesi No11/4 Hükümet Konağı Kaymakamlık Kat 4 Bahçelievler / İSTANBUL - 0212 442 25 41 0212 442 25 42

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.